Novice

Nova sestava surovin, za večnamensko belo hidroizolacijo KÖSTER 21 - višja stopnja paro-prepustnosti zagotavlja zgradbo, ki diha

Nova sestava surovin, za večnamensko belo hidroizolacijo KÖSTER 21 - višja stopnja paro-prepustnosti zagotavlja zgradbo, ki diha.

Izboljšanja formula KÖSTER 21 je močno povečala paro-prepustnost, tako da vlaga v betonu lažje izpari skozi sloje nanešenega izdelka, s čimer preprečimo nastanek mehurjenja.

KÖSTER 21 je fleksibilna površinska hidroizolacija, na mineralni osnovi. Obenem se uporablja kot zaščita za beton in premaz, ki odbija sončne žarke. Pogosto se uporablja zunaj, saj je lahko izpostavljen ciklom zmrzal / taljenje. Takšna izmenična izpostavljenost pomeni visoko stopnjo obremenitve, saj voda v porah gradbenega materiala zamrzne, s tem pa se molekulam vode poveča volumen.

Inštitut za testiranje materialov v gradbeni industriji (MPA TU Braunschweig) je testiral KÖSTER 21 v skladu z EN 1504-2. Material so izpostavili ciklom zamrzovanja / taljenja, dodatno še z raztopino slane vode, tako da je na voljo tudi rezultat testa zamrzovanja / taljenja ob prisotnosti soli. Sistem je bil nanešen na beton, nato pa 50x zamrznjen in odtajan. Ob koncu testa so izdelek vizualno ocenili in preverili oprijem na nanešeno površino. Vezna komponenta novega izdelka je bila optimizirana in izboljšana, tako da ima izboljšane natezne lastnosti. Minimalni kriterij je bil zagotovljen že s prejšnjo formulo, zdaj pa so natezne vrednosti in moč oprijema še višje in boljše kot prej

Druga pomembna izboljšava pa je manjša skupna poraba oz. pokritost večje površine, s porabo cca. 2.2 - 2.6 kg/m² (prej: 2.5 - 3.0 kg/m²).

Več o izdelku najdete tukaj: Dobrodošli - pri KÖSTER BAUCHEMIE AG izolacijskih sistemih za novogradnje in sanacije (koster.si)

 

Back

Top
Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America