Notranje kletne izolacije proti talni vlagi, vodi in vodi pod pritiskom

1 Prednamaz
KÖSTER Polysil TG 500
2 Površinska izravnava/ zapolnitev fug
KÖSTER Tesnilna malta WP
3 Izolacijska zaokrožnica
KÖSTER Tesnilna malta Plus
4 Izolacija površin
KÖSTER NB 1 Flex
KÖSTER NB 1 siv
5 Izolacija cevnih prebojev
KÖSTER KB-FIX 5
KÖSTER KB-Flex 200 tesnilna masa
6 Obrizg za oprijem
KÖSTER Sanirni omet - osnovni obrizg
7 Zaključni ometi
KÖSTER Sanirni omet Beli
8 Fine Finish
KÖSTER Fini omet
9 Paint
KÖSTER Silikonska barva bela

Tesnjenje z negativne, tj. notranje strani, pri obstoječih stavbah izvajamo z mineralnimi tesnilnimi sistemi. Le-ti se odlično vežejo na mineralne podlage, ne glede na to ali je podlaga suha, vlažna ali celo mokra.      
Podlaga, na katero nanašamo tesnilne sisteme, mora biti trdna in zdrava ter ne sme vsebovati elementov, ki bi lahko vplivali na vezljivost. Stare omete je potrebno odstraniti, dilatacije očistiti in odstraniti vse nevezane elemente. Kot predpremaz uporabimo KÖSTER Polysil TG 500. Ta utrdi podlago in zmanjša mobilnost soli v podlagi. Za površinsko izravnavo in izdelavo zaokrožnic na stikih tla-stena uporabimo KÖSTER Reparaturno malto. Tesnilni sloj naredimo s KÖSTER NB 1 Sivi, za hitrejšo vgradnjo uporabimo KÖSTER NB 1 »Hiter«. Nato tesnilni sloj prešpricamo s KÖSTER Polysil TG 500 in s tem dodatno utrdimo podlago. V kolikor želimo svetlejšo površino, končni premaz naredimo s KÖSTER NB 2 Beli. 
Preboje zatesnimo s trajnoelastičnim tesnilnim kitom KÖSTER KB-Flex 200 in nato vrtine zamažemo s hitrovezočo tesnilno malto KÖSTER KB Fix 5.          
Kjer so stene močno prepojene z vlago in jih je le-ta že načela, je zelo priporočljiv nanos KÖSTER Sanirnih ometov. KÖSTER Sanirni ometi so zasnovani posebej za sanacije zidov z visoko vsebnostjo vlage in soli. KÖSTER Sanirni ometi izsušijo steno in absorbirajo ostanke soli. Ne vsebujejo apna ali gipsa in so paropropustni. Ustvarjajo zdravo in prijetno bivalno atmosfero.     
Preden na steno nanesemo zaključni omet naredimo vezni sloj – obrizg za boljši oprijem. Le-tega naredimo tako, da KÖSTER Sanirnemu ometu dodamo KÖSTER SB Vezno emulzijo in ga točkovno nanesemo na steno (naredimo obrizg). S temo dobimo večjo površino, ki nam zagotovi optimalen oprijem končnega sloja na podlago. Na razpolago je več vrst KÖSTER Sanirnega ometa: siv, bel, hiter in lahek. KÖSTER Sanirni omet 2, bel po navadi uporabljamo pri starejših stavbah, saj zaradi bele barve ne potrebuje beljenja. KÖSTER Fini omet ustvari zelo gladko površino, priporočen pa je za uporabo tam, kjer morajo biti zadovoljene arhitekturne zahteve. KÖSTER Sanirne omete je mogoče barvati, a le s paropropustnimi barvami, kot sta npr. KÖSTER Silikonska barva bela ali KÖSTER MF1.

Pri delu vedno upoštevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumentaciji.

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America