Injektiranje, suhih ali vlažnih razpok, pod pritiskom

Suhe in mokre razpoke trajno zatesnimo s KÖSTER izdelki za injektiranje.   
Za zatesnitev razpok se najpogosteje uporablja KÖSTER  2 IN 1. KÖSTER 2 IN 1 ob stiku z vlago reagira – tvori peno, ki zaustavi ali izpodrine vodo. Za svoje delovanje koristi vlago v razpokah, katere injektiramo. Drugo injektiranje z istim izdelkom, trajno in elastično zatesni razpoko.
KÖSTER IN 3 se uporablja za strukturno oz. trdno lepljenje razpokanih in poškodovanih gradbenih elementov.            
KÖSTER IN 5 je zelo nizko viskozna poliuretanska smola z dolgim odprtim časom. Še posebej je primerna za injektiranje malih in zelo finih razpok.
KÖSTER KB-Pox IN je nizko viskozna epoksidna smola. Primerna je za statične ojačitve razpok in trajno lepljenje. Odlično penetrira v porozne podlage in ima odličen oprijem z betonom, kamnom, zidovi in kovino.
KÖSTER Micro Grout 1K je injektirna malta na mineralni osnovi, primerna za zapolnjevanje srednje velikih odprtin. Izdelek odlikuje odlična oprijemljivost, tudi na vlažne podlage. Ko je popolnoma suh, doseže zelo visoko tlačno trdnost.
Vse KÖSTER injektirne smole injektiramo v razpoke s KÖSTER 1K injektirno črpalko preko injektirnih nastavkov – pakerjev (čepov). Na razpolago imamo več različnih vrst pakerjev-odvisno od nanosa. KÖSTER lamelni pakerji so zelo hitro vgradljivi in primerni za injektiranje z nizkim in srednjim pritiskom.  
KÖSTER Pakerji in Superpakerji se uporabljajo za vse nanose, ne glede na pritisk (od injektiranja z nizkim pritiskom do injektiranje z visokim pritiskom).       
KÖSTER Enodnevni paker, kateri ima še dodaten nastavek (glavo), je zasnovan tako da lahko zgornji del nastavka takoj po končanem injektiranju odstranimo, en del pa ostane v steni. Vstopna luknja ostane zatesnjena.

Pri delu vedno upoštevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumentaciji.

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America