Tesnjenje prebojev kablov in cevi

1 Preboj

2 Podloga (posteljica)

3 Tesnjenje
KÖSTER KB-Flex 200 tesnilna masa
4 Zaščitna plast
KÖSTER KB-FIX 5

Preboje nastale zaradi električne, vodovodne ali druge napeljave je potrebno trajno in dobro zatesniti pred vdorom vode. Običajno v ta namen uporabljajo toge malte in pene, katere preprečujejo vgradnjo drugih kablov.

Uporaba KÖSTER KB-Flex 200, trajno plastične tesnilne mase, je robusten in enostaven način tesnjenja prebojev pred vdorom vode, ki hkrati dovoljuje naknadno vgradnjo kablov v kasnejši fazi. Izdelek se prilagaja gibanju kablov, se ne trga in je trajno odporen na snovi, ki jih običajno najdemo v tleh (zemlji) in podtalnici. 

Pred vgradnjo mora biti podlaga čista in brez nevezanih delov. Podlaga je lahko suha, vlažna ali mokra. V kolikor imamo opravka z vodo pod pritiskom, v preboj najprej stisnemo običajno PU peno. Zapolnimo nekje 2/3 globine preboja (1.5:1 / Dolžina x Debelina). Pri delu je potrebno biti pozoren, da so vse odprtine dobro zapolnjene. Preboj zapolnimo skoraj do konca - zaustavimo se ca. 1 cm pred koncem (pod robom stene), saj je potrebno pustiti prostor za hitrovezočo sanacijsko malto Köster KB-Fix 5, s katero površino zaščitimo pred mehanskimi poškodbami in fiksiramo kable. 

KÖSTER KB-Flex 200 ima dober oprijem na vse običajne gradbene materiale, kot so beton, zidaki, malte, ometi, opeka  ter druge mineralne gradbene materiale, kakor tudi na keramiko, PVC, PE, PP. Uporaba prajmerja ni potrebna.  

Pri delu vedno upoštevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumentaciji. 

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Iraq Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America