Injektiranje delujočih/ekspanzijskih dilatacij

Za injektiranje dilatacijskih spojev (na sliki je prikazan spoj v podzemnem garažnem stropu nad nosilnim stebrom) običajno zadošča majhno število injektirnih mest. Položaji le-teh so izračunani tako, da se ne predre obstoječe tesnjenje. To je še posebej pomembno pri obstoječih notranjih ali zunanjih tesnilnih trakovih na spojih, kot npr. na stikih tla/tla.

V primeru stropnih dilatacijskih spojev vrtamo luknje v zgornjo tretjino stika. V primeru spoja tla/tla pa vrtamo v spodnjo tretjino stika.

KÖSTER Superpackerje vstavimo v izvrtane luknje. Na stropnih spojih bo verjetno potrebno le-te zavarovati že pred samim injektiranjem. To storimo s KÖSTER Injektirno bariero. Kot je na primer razvidno iz slike; namestimo zaokrožnico kjer se srečata nosilec in strop. V nekaterih primerih je priporočljivo predhodno injeciranje KÖSTER Injektirni gel S4, ki zelo hitro reagira. Za zapečatenje morebitnih odtokov je potrebno uporabiti dovolj materiala.

KÖSTER Injektirni gel J4 je posebej zasnovan za injektiranje v spoje z zelo velikim oprijemom na stranicah dilatacije in ima daljši odprti čas (zaradi daljšega časa sušenja se lažje razporedi in zatesni celotno razpoko).
Köster injektirni gel je posebej zasnovan za injektiranje dilatacij. Ima odličen oprijem na stranicedilatacije in daljši odprti čas delovanja - zaradi daljšega odprtega časa se razleze/razporedi pocelotni razpoki in jo zatesni.

Injeciranje spojev predstavlja dokaj hitro metodo in minimalno invazivni način popravilahidroizolacije. Na ta način ni potrebno odkopavanje podzemnih parkirnih garaž ali podobnih zgradb, dovolj je majhno število injektirnih nastavkov in nekaj vrtanja. Tako si prihranimo nekaj napora in časa.

Pri delu vedno upoštevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumentaciji.

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Iraq Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America