Zunanje kletne izolacije z bitumenskimi izolacijskimi sistemi

1 Prednamaz
KÖSTER Polysil TG 500
2 Izolacija cevnega preboja
KÖSTER KB-Flex 200 tesnilna masa
3 Priprava stikov tla/stena
KÖSTER NB 1 siv
4 Vgradnja zaokrožnic
KÖSTER Tesnilna malta Plus
5 Hidroizolacija površin
KÖSTER Deuxan 2K
6 Ojačitev
KÖSTER Armirna mrežica
7 Zaščita hidroizolacijskega sloja
KÖSTER SD-zaščitna in drenažna plošča 3-400

Uporaba izdelkov na osnovi bitumna je ena najbolj običajnih rešitev za zunanjo hidroizolacijo kleti. Sistemi so brezhibni, saj so pastozni in se nanašajo z mazanjem na površino. So enostavni in varni za uporabo. Premoščajo razpoke. Na suhe, trdne in zdrave mineralne podlage, na katerih ne sme biti ostankov gipsa, kot predpremaz nanesemo KÖSTER Polysil TG 500. Ta imobilizira v podlagi prisotne soli  ter razsoli podlago. Kadar želimo izolacijo nanesti na stare izolacijske premaze, kot prednamaz uporabimo KÖSTER Bitumen Primer.
Pred nanosom prednamaza moramo rešiti stike ob prebojih in stik stena/temelj. Preboje nastale zaradi vgradnje kablov in cevi zatesnimo s trajnoelastičnim tesnilnim kitom KÖSTER KB-Flex 200. Le-tega nato zaščitimo s hitrovezočo malto KÖSTER KB-Fix 5. Zelo pomembna je pravilna izvedba spoja stena/temelj. Le-tega moramo dobro izolirati, saj s tem preprečimo prodor vode za hidroizolacijski sloj. Za to uporabimo KÖSTER  NB1 siv, kateremu za večjo elastičnost dodamo KÖSTER  NB1 Flex. Da preprečimo poškodbe in preboje moramo na stiku tla/stena s sanacijsko malto narediti zaokrožnico. Isto velja za stike okoli prebojev - tudi tu naredimo zaokrožnico. Alternativno lahko uporabimo tudi manšete, ki jih vdelamo v tesnilni premaz.
Tako je površina ustrezno pripravljena na nanos bitumenske izolacije. Dejansko hidroizolacijo površine dosežemo z uporabo KÖSTER Deuxan 2K, ki ga v dveh slojih nanesemo s pomočjo gladilke. V kolikor izolacijo nanašamo strojno uporabimo izdelek KÖSTER Deuxan Professinal. Za lažji ročni nanos lahko uporabimo  KÖSTER Bikuthan 1K ali 2K. V kolikor se izolacija nanaša debeloslojno, je priporočljivo, da v prvi sloj dodamo KÖSTER Armirno mrežico. Le-ta varno absorbira vse premike zgradbe in nam obenem omogoča lažji nadzor nad debelino nanosa same hidroizolacije. 
Da se površine, na katere so bili naneseni hidroizolacijski materiali, ne poškodujejo, jih moramo, preden jih zasujemo, zaščititi pred mehanskimi poškodbami. V ta namen uporabimo KÖSTER SD zaščitne in drenažne plošče.

Pri delu vedno upoštevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumentaciji. 

 

Back

Top
Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America