Zunanja izolacija kleti z zavesnim injektiranjem

Zunanja kletna izolacija iz notranjosti stavbe? Včasih se pri sanacijah objekta soočimo s situacijo, ko dostop do stene (odkop) z zunanje strani ni mogoče.
Na primer:
ko je področje, ki bi ga morali odkopati, pozidano;
ko izkopavanje preprečuje promet;
ko so stroški odkopa previsoki.
V takšnih primerih bi najprej pomislili na notranjo hidroizolacijo kleti (ti. hidroizolacijo iz negativne strani), a pri sanacijah zgodovinskih zgradb ali zgradb s posebnimi arhitekturnimi zahtevami, to ni zaželeno.
V takih primerih lahko izvedemo zavesno injektiranje s KÖSTER Injektirni gel G4. smolo skozi steno injektiramo z notranje strani na zunanjo stran. Ob kontaktu z vodo smola reagira in tvori elastičen tesnilni sloj. Injektiramo s posebno dvo-komponentno črpalko in KÖSTER injektirnimi pakerji. Injektirani material se razprši po zunanji strani stene in hitro reagira z vodo ter formira vodoodporni sloj. Alternativa je, da KÖSTER Injektirni gel G4 injektiramo direktno v steno. Takšno, t.i. »lokalno injektiranje«, je mogoče v kolikor so gradbeni materiali porozni oziroma votli. Tudi tu KÖSTER Injektirni gel G4 reagira z vodo, prisotno v strukturi, in formira elastičen tesnilni sloj.    

Pri delu vedno upoštevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumentaciji.

 

Back

Top
Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America