Tesnjenje stikov v predorih

1 Injektirna črpalka
KÖSTER Črpalka za akrilni gel
4 Tesnilni kit
KÖSTER Injektirni gel S4
5 Zaščita fuge
KÖSTER MS Tesnilni kit

Kompleksna gradnja predorov za hidroizolacijski sistem predstavlja velike izzive. Tudi pri najvišjih standardih uporabe lahko pride do posebnih situacij ali izrednih dogodkov, ki lahko povzročijo puščanje v predorih. Ta puščanja se večinoma pojavijo na stikih elementov in lahko povzročijo resne poškodbe strukturne celovitosti predora, v kolikor se ne odpravijo pravočasno.

KÖSTER Injektirni gel S4 s komponento B+ je posebej zasnovan akrilni gel za injektiranje spojev. Zagotavlja izjemno elastičnost, večji oprijem na robove strukturnih elementov in počasnejše sušenje v primeru stika z zračnimi tokovi. Ker spreminjanje ali vrtanje v elemente tunela na splošno ni priporočljivo, niti dovoljeno, se akrilni gel s prilagodljivim reakcijskim časom vbrizga v dilatacijo s pomočjo posebnih injektirnih kopij, ki se v dilatacijo namestijo preko posebnega gumijastega tesnilnega sistema, ki ga predhodno vstavimo v dilatacijo. Da bi preprečili iztekanje materiala na zunanjo stran strukturnih elementov in iztekanje materiala v drenažni sistem, se v dilatacijo vstavi PE penica, s pomočjo katere ustvarimo in določimo območje injektiranja.

Po končanem injektiranju lahko posebni gumijasti tesnilni sistem odstranite in gel zaščitite z visoko elastično tesnilno maso KÖSTER PU-Flex 25.

Pri delu vedno upoštrevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumentaciji. 

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Iraq Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America