Zatesnitev dilatacijskih fug in ostalih delujočih fug

Delovni stiki morajo biti trajno vodotesni, elastični, stabilni in UV obstojni. Hidroizolacija dilatacij mora omogočati premikanje konstrukciji, ne da bi pri tem povzročila škodo na sami konstrukciji. Delovne stike do širine 35 mm lahko zatesnite s KÖSTER Tesnilnim kitom FS. Za širše spoje, kot so ekspanzijski in dilatacijski spoji, se uporabi KÖSTER Termoplastični dilatacijski trak.

KÖSTER Termoplastični dilatacijski trak je na voljo v širini 20 cm (za 12 cm široke spoje) in 30 cm (za do 20 cm široke spoje). KÖSTER Termoplastični dilatacijski trak 20 in KÖSTER Termoplastični dilatacijski trak 30 sta UV obstojna, zelo elastična in odporna na ekstremne premike spojev.

Sistem je sestavljen iz KÖSTER Termoplastičnega dilatacijskega traku in KÖSTER KB-Pox lepila, dvo-komponentnega visoko zmogljivega lepila na osnovi epoksida.

Podlago je treba najprej očistiti oz. odstraniti do trdnege in stabilne osnovne površine, nato pa jo izravnati in po potrebi premazati s predpremazom. Podlaga mora biti čista, trdna, suha ne sme vsebovati delcev, ki bi lahko negativno vplivali na oprijem, npr. olja, voski in stari premazi. Na zdravo in pripravljeno podlago nato na vsako stran fuge nanesemo KÖSTER KB-Pox lepilo.

Nato položimo KÖSTER Termoplastični dilatacijski trak, tako, da je na obeh straneh dilatacije dobro pritrjen na lepilo. Nato nanesemo še drugi sloj KÖSTER KB-Pox lepila, tako, da na obeh straneh dobro zamažemo fugirni trak.  KÖSTER KB-Pox lepilo ima odličen oprijem na beton in hkrati na KÖSTER Termoplastični dilatacijski trak. KÖSTER-jevi dilatacijski trakovi so zelo elastični in se ne trgajo.  

Pri delu vedno upoštevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumentaciji.

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Iraq Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America