Zatesnitev fug pri mineralnih in kovinskih podlagah

Delovni stiki so stalno izpostavljeni nenadnim temperaturnim spremembam, neprestanim nihanjem v temperaturi, vibriranju gradbenih elementov ter drugim stresom. Zato je za trajno in učinkovito zatesnitev delovnih stikov potrebno uporabiti izdelke, katere odlikuje visoka elastičnost. KÖSTER Fugirni kit FS je dokazano primerno in učinkovito tesnilno sredstvo za zatesnitev takšnih dilatacij. KÖSTER Fugirni kit FS je UV stabilen, visoko kemično in mehansko odporen, ter odporen na obrabo.  

Pri trajni zatesnitvi delovnih stikov je poleg tega, da nanesemo trajen in učinkovit izdelek, zelo pomembno tudi, da se le-ta trajno oprime podlage, na katero ga nanašamo. Zato mora biti podlaga pravilno pripravljena, čista, zdrava in ne sme vsebovati elementov, ki bi lahko negativno vplivali na oprijem. Pred nanosom fugirnega kita podlago namažemo s KÖSTER FS Primer-jem. 

Optimalna absorpcija napetosti je zagotovljena kadar je KÖSTER Fugirni kit FS vgrajen v dilatacijo z dvema robovoma. To dovoljuje izdelku, da se razteza preko dilatacije (gledano prečno na dilatacijo). Pred nanosom fugirnega kita po navadi v dilatacijo  (še posebej, če je le-ta globoka) vstavimo okrogle PE penaste profile in s tem ločimo dilatacijo od dna fuge. Da se izognemo poškodbam zaradi napetosti, moramo fugirni kit nanesti sorazmerno s širino in globino fuge. Razmerje nanešenega kita mora biti  1:1 in 1:2 (višina in širina fuge).

Pri vgradnji v betonskih konstrukcijah, ki se uporabljajo v kmetijske namene uporabimo KÖSTER PU-tesnilni kit. 

Pri delu vedno upoštevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumentaciji. 

Sistem je na voljo v sivi in črni barvi.

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Iraq Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America