Sanacija zidov s sanirnimi ometi

1 Prednamaz
KÖSTER Polysil TG 500
2 Izravnava podlage
KÖSTER Tesnilna malta
3 Špric za boljši oprijem - vezni sloj
KÖSTER Sanirni omet - osnovni obrizg
4 Sanirni omet
KÖSTER Sanirni omet Beli
5 Barva
KÖSTER Fini omet

Kadar je zid le rahlo vlažen zadostuje že sanacija s KÖSTER Sanirnim ometom, ki osuši steno in prepreči nadaljnjo škodo. V tem primeru je potrebno odstraniti star omet in poglobiti spoje/fuge. Prav tako je potrebno odstraniti vse nevezane dele, ki lahko negativno vplivajo na oprijem. S tem zagotovimo stabilno, absorptivno-vpojno in odprto podlago. Z osnovnim premazom KÖSTER Polysil TG 500 optimalno pripravimo podlago na nadaljnje nanose, saj podlago utrdi in zmanjša mobilnost soli. Za izravnavo in lokalna popravila uporabimo opravimo s KÖSTER Tesnilno malto WP.

Pred nanosom glavnega sloja nanesemo KÖSTER Sanirni omet – špric za boljši oprijem na podlago. KÖSTER Sanirni omet omogoča sušenje zidu brez povzročanja škode, je paropropusten in hidrofoben. Z absorbiranjem soli prepreči prehod le te na površino in s tem poškodbe ometa ali barve.

KÖSTER Sanirnih ometov je več vrst – beli, sivi, hiter in lahek. KÖSTER Sanirni omet Beli se pogosto uporablja za obnovo starejših zgradb brez naknadnega barvanja. S KÖSTER Finim ometom lahko izdelamo gladke dekorativne površine in se lahko prilagodimo tudi bolj zahtevnim arhitekturnim željam. KÖSTER Sanirne omete barvamo le z barvami, ki dihajo (so paropropustne), kot je npr. KÖSTER Silikonska barva bela.

 

Pri delu vedno upoštevajte specifikacije in sledite navodilom navedenim v tehnični dokumentaciji.

 

Back

Top
Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America