Dobrodošli pri KÖSTER Izolacijskih sistemih
Specialistih za hidroizolacije!

 

 

 

Zakaj je izolacija tako pomembna?

Izolacija je ključni del vsakega gradbenega procesa. KÖSTER je že od leta 1982 specializiran za izolacijske materiale. Nudimo široko paleto tesnilnih sistemov za gradbeno industrijo, vse od kleti pa tja do strehe. Vendar, včasih težave s hidroizolacijo zahtevajo individualne rešitve. Zato naša visoko usposobljena tehnična ekipa sodeluje skupaj z našimi strankami. Z namenom najti in podati najustreznejšo in najbolj učinkovito rešitev, se posvetijo in proučijo individualne zahteve posameznega objekta.

Zakaj je izolacija tako pomembna? Po svetu se vsako leto ogromno denarja investira v infrastrukturo ter javne in zasebne gradbene projekte. Po navedbah Poročila nemške vlade o poškodbah na gradbenih strukturah, je v končni fazi 80% poškodb povezanih z nepravilnostmi pri tesnjenju. Investiranje v kvalitetne tesnilne sisteme ščiti gradbene elemente pred vdorom vode, hkrati pa pomeni učinkovito uporabo sredstev, nizke stroške vzdrževanja, ter dolgoročno, visoko donosnost naložbe.

Novogradnje

Pri novogradnjah izdelava zunanje hidroizolacije in hidroizolacije pod temeljno ploščo ščiti objekt pred vdorom vode iz okoliške zemlje. TPO strešne membrane, z življenjsko dobo 50 let ali več, ščitijo ravne strehe v katerikoli klimatski regiji po svetu. Polimerni premazi ščitijo balkone in terase pred vremenskimi vplivi. Materiali na cementni osnovi, s certifikatom za pitno vodo, nanešeni na notranjo stran vodohranov, varujejo našo pitno vodo. V poslovnih stavbah, dekorativni talni premazi združujejo lep, dekorativni izgled in enostavno čiščenje. V industrijskih objektih visoko odporni talni premazi ščitijo betonska tla pred prometom (abrazijo, mehanskimi vplivi) in nesnago, kot so olje, kisline, idr., hkrati pa podlagi zagotavljajo proti drsnost. Tesnilni kiti in injektirni geli pripomorejo k učinkoviti gradnji podzemne infrastrukture kot so nove podzemne železnice in predori. Sredstva za impregnacijo ščitijo zgradbe in infrastrukturo pred vdorom vode, posebne barve pa ščitijo fasade na obmorskih območjih pred agresivnimi elementi in soljo v zraku.

Sanacije

Pri sanacijah, npr. kleti, tunelov, jaškov,... materiali na cementni osnovi in s površinsko kristalizacijo, zagotavljajo učinkovito tesnjenje iz negativne (notranje) strani. Posebne, hitro vezoče in z vodo reaktivne malte lahko celo zaustavijo tekočo vodo. Zavesno injektiranje in področno injektiranje sta posebni rešitvi, ki omogočata tesnjenje zunanje strani konstrukcije, brez direktnega dostopa (tesnjenje se izvaja iz notranje strani, preko stene). Horizontalne bariere preprečujejo dvig vlage (kapilarno vleko vlage) v zidu, medtem ko sanirni ometi, s tem ko preprečijo solem, da bi poškodovale gradbene elemente, pripomorejo k procesu sušenja. Sistemi za nadzor vlage naredijo parno bariero in objekte ščitijo pred prodiranjem pare skozi betonsko ploščo in preprečujejo razpad talnih premazov. V sodobnem svetu infrastruktura tvori srce trgovine in poslovanja. Tako morajo biti infrastrukturne armiranobetonske konstrukcije pravilno vzdrževane in nam tako omogočati varen transport, tako danes, kot tudi jutri. Tehnologija injektiranja razpok omogoča popravilo razpokanih betonskih konstrukcij, ne glede na to ali gre za injektiranje razpok iz katerih aktivno teče voda, ali pa je njen namen gradbeni strukturi povrniti konstrukcijsko trdnost.

 

 

 

Back

Top
Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America